De schrik van je leven: je opent je camera en ziet jezelf opeens met een giga onderkin. Is natuurlijk wel gewoon de waarheid, maar dan hoeft nog niet de hele wereld te zien dat jij gisteren een hele reep chocola naar binnen hebt gewerkt. Bij de nieuwe trend “chinning” is het juist de bedoeling dat jij je selfie inclusief mega onderkin op het wereldwijde web deelt. Moet je wel ballen voor hebben.

Julia Bartelink

Chinning is tegenwoordig een trend, maar Michelle Liu houdt zich al veel langer bezig met dit bijzondere fenomeen. In haar Instagram bio staat dan ook “I haven’t chinned everywhere, but it’s on my list.” Michelle maakt ‘onderkinselfies’ op allerlei verschillende plaatsen in verschillende landen. Het Instagram account van Michelle heet dan dus ook “Chinventures”. 

In een interview met The Independent  vertelt Michelle dat ze de selfies met onderkin maakt om te laten zien dat ze toch eigenlijk wel een beetje gek is. Daarnaast wil ze op deze manier ook van haar onzekerheden afkomen. “Het is mijn eigen manier om vrienden aan het lachen te krijgen, maar ook een manier om anderen te vertellen dat je er echt niet altijd top uit hoeft te zien.”

 

Inmiddels gaat de hashtag #chinning als een lopend vuurtje op Instagram. Massa’s mensen plaatsen selfies met hun onderkin. Wij, de redactie van TMI, konden natuurlijk ook niet achterblijven. Aanschouw: de redactie van TMI met een onderkin.

 

Oh ja! Heb jij ook een onderkin en zou je er wel vanaf willen? Women’s Health geeft op hun website een paar oefeningen waarmee jij van je onderkin af kan komen.

Oefening 1:

Lach zó breed dat je kaken strak gaan staan, houd dit een seconde of 5 vast en laat los. Doe de oefening een aantal keer per dag en je onderkintraining zit erop.

Oefening 2:

Ga op je rug, met gestrekte benen en armen langs je lijf liggen en druk je kin op je borst. Blijf een paar seconden zo liggen en leg je hoofd weer normaal neer. Deze oefening moet je 25 keer herhalen!

Oefening 3:

Zit op je handen en knieën, doe je mond zo ver mogelijk open en hang je tong naar buiten (Doe dit niet waar anderen bij zijn. Voor je eigen veiligheid).

Oefening 4: 

Door veel op kauwgom te kauwen kom je ook sneller van je onderkin af. Altijd een pakje kauwgom bij je hebben dus ;).