Het lijkt zo handig, online winkelen. Goedkope producten, makkelijk te bestellen, geen verzendkosten en nog thuisbezorgd ook. Vooral Chinese webshops zijn populair, want: een groot aanbod en ongekend lage prijzen. Maar schijn bedriegt soms. En wat zijn dan je rechten?

De Consumentenbond waarschuwt: “Op basis van onze ervaringen kunnen we Aziatische webwinkels niet aanbevelen voor elektronica die meer dan €22 kosten.” De reden? Het prijsvoordeel valt bij duurdere producten tegen door de invoerkosten. En op garantie hoef je ook niet of maar nauwelijks te rekenen.

De populairste Chinese webwinkels:

     Mini in the box
     Light in the box
     AliExpress
    Deal Extreme

De prijzen

De prijzen van deze webshops zijn soms ongekend laag, al is dat eigenlijk niet te vergelijken met die van Nederlandse websites. Vaak zijn de producten merkloos of van een onbekend Chinees bedrijf. “Daarnaast is het opvallend’, schrijft de consumentenbond, ‘dat smartphones met productnamen als ‘S5’ of ‘Note’ verkocht worden, terwijl deze duidelijk namaak zijn”.

De meeste websites trekken klanten met stuntacties als ‘gratis verzending’, ook naar Nederland. Maar vaak geldt dat alleen voor bestellingen onder de €22. Bij duurdere producten moet je 21% btw betalen aan de bezorger. Als je iets bestelt wat duurder is dan €150, dan betaal je ook nog invoerrechten. De bedragen an sich zijn nog best te overzien, maar echt aantrekkelijk is het niet. Zeker gezien de lange wachttijd.

De bestelling

Je gratis verzending gaat meestal per boot. De wachttijd bedraagt dan meerdere weken. Even geduldig afwachten dus. Maar hé, dan heb je ook wat. Toch? Tenminste, als je bestelling daadwerkelijk geleverd wordt. Nou hebben de meeste bedrijven wel een redelijke aankoopbescherming. Maar garanderen doen ze niet. Het is daarom slim om met een creditcard te betalen, wat extra garantie oplevert.

Ondanks de goedkope prijzen en het ruime aanbod, zijn veel consumenten achteraf niet echt blij met hun aankoop. De meningen lopen uiteen, maar over het algemeen komen termen als ‘rotzooi’ en ‘troep’ het meeste voor in de reviews. Best zonde om daar weken op te wachten. Al kost een telefoonkabeltje of tablethoes maar een habbekrats, dus zo’n kleine bestelling is misschien nog wel een gokje waard.

Retour

Daar is ie dan, je bestelling is eindelijk geleverd. Maar is het niet wat je ervan verwacht had? Pas dan op bij het retourneren. Vaak wordt je pakket terug gestuurd via China, je betaalt flink veel verzendkosten en het kan lang duren voordat je geld op je rekening teruggestort is. Echte pechvogels zien het aankoopbedrag helemaal niet meer terug, of ontvangen een tegoedbon in plaats van geld. Alsof je daar op zit te wachten…

Volgens de Rijksoverheid heb je als consument recht op 14 dagen bedenktijd wanneer je iets online koopt. Als je je dan bedenkt, moet de verkoper alles wat je betaald hebt binnen veertien dagen terugbetalen. Ook de bezorgkosten. En dan kan dus nog wel eens misgaan, zo blijkt. Toch maar lekker de stad in voor de feestdagen dit jaar?

De Consumentenbond testte de Chinese webshop AliExpress. Benieuwd naar hun oordeel?