Van vrijdag tot en met zondag wordt er volop gestreden op en in de sportvelden, -banen en -baden. Sportgek Brian Vesseur vertelt elke maandag wat hem opviel tijdens het sportweekend.

Heel Nederland, op wat enthousiastelingen uit Amsterdam en Kralingen na, dacht voor dit weekend dat Feyenoord kampioen zou worden. De schaal was op Woudestein (het stadion van Excelsior) en heel Rotterdam stond vol met Feyenoord-fans. Dit was dé dag. Na 18 jaar zou Feyenoord eindelijk weer mogen juichen.

De regel is dat in de 2 laatste speelronden alle wedstrijden op hetzelfde moment worden gespeeld. Ajax kwam dus ook in actie, in eigen huis tegen Go Ahead Eagles. Abdelhak Nouri begon voor het eerst in een competitieduel in de basis namens de Amsterdammers. Tegelijkertijd kwam zijn oude buurman (oké, een straatje achter Nouri) ook in actie – namens Excelsior tegen aanstaand kampioen Feyenoord: Nigel Hasselbaink.

Hasselbaink is – net als Appie – opgegroeid in de wijk Geuzenveld. Nouri zei na de wedstrijd tegen AT5: “Ik ken hem heel goed. Hij woont één straatje achter mij. Ik ben met hem opgegroeid. Hij was eergisteren nog bij mij thuis aan het Playstationen. Hij had me beloofd dat hij de klus zou klaren voor ons en dat hebben ze gedaan.”

Dat hebben ze inderdaad gedaan, want Hasselbaink opende de score in de tweede helft. Binnen tien minuten vielen er nog twee doelpunten, door Stanley Elbers en Ryan Koolwijk. Feyenoord stond met 3-0 achter en wist ook dat het kampioensfeestje een week moest worden uitgesteld.

Aanstaande zondag ontvangt Feyenoord middenmoter Heracles. De Rotterdammers hebben nog maar een voorsprong van één punt op Ajax, dus moeten winnen. Maar de uitploeg heeft 1 punt nodig om zich te kwalificeren voor de play-offs om Europees voetbal. Volle bak in De Kuip dus.

Ajax gaat op bezoek bij Willem II en moet dus winnen om nog kans te maken op de titel. Nouri zal als de wiedeweerga vrienden moeten worden met Samuel Armenteros, de spits van Heracles. Feyenoord is in eigen huis namelijk niet te verslaan. Het belooft een spannend slot van de competitie te worden!