Van vrijdag tot en met zondag wordt er volop gestreden op en in de sportvelden, -banen en -baden. Sportgek Brian Vesseur vertelt elke week wat hem opviel tijdens het sportweekend.

Feyenoord maakte gisteren bekend dat Terence Kongolo de club verlaat. De linksback vertrekt voor vijf seizoenen naar AS Monaco, de kampioen van Frankrijk. Door het vertrek van de 23-jarige verdediger blijft er weinig meer over van het elftal dat afgelopen seizoen kampioen werd.

Brian Vesseur

Eerder vertrok rechtsback Rick Karsdorp al naar AS Roma en Eljero Elia is nog even goud geld gaan verdienen in Turkije. Steven Berghuis gaat na zijn huurperiode terug naar Watford en Dirk Kuyt is na het kampioenschap gestopt met voetballen. Ook aan Eredivisie-topscorer Nicolai Jörgensen wordt aan alle kanten getrokken.

Ajax

Veel kenners hadden juist een ‘leegloop’ bij Ajax verwacht, nadat de Amsterdammers in de finale kwamen van de Europa League. Tot nu toe vertrokken alleen aanvoerder Davy Klaassen, Diederik Boer en Heiko Westermann. De Duitser was vooral belangrijk in de kleedkamer. Bertrand Traoré ging terug naar Chelsea, waarvan hij werd gehuurd. Inmiddels heeft hij een transfer gemaakt naar Olympique Lyon.

Amrabat & Boëtius

Waar het in Amsterdam voorlopig dus nog rustig is, moet er in Rotterdam veel worden opgevangen. Daarom werd de 20-jarige middenvelder Sofyan Amrabat gehaald. De talentvolle speler komt over van FC Utrecht. Jean-Paul Boëtius keert op 23-jarige leeftijd terug bij Feyenoord, na een mislukte periode bij FC Basel en KRC Genk.

Vorig seizoen waren ze bij Feyenoord zeker van ervaring en talent. Ook het talent is nu weer aanwezig, maar is het nog maar de vraag hoe dat uitpakt. Sowieso zijn er meer spelers (allemaal met ervaring) vertrokken dan dat er zijn binnengekomen. Natuurlijk gaat Feyenoord nog rondneuzen op de transfermarkt, maar ondertussen zullen de overgebleven toppers ook in de belangstelling van andere clubs staan. Een spannende transferzomer voor de Feyenoorders!