Het hele land stond afgelopen week volledig op zijn kop door het bezoek van Justin Bieber. Wat was het genieten! Niemand weet wanneer de Canadese zanger weer terugkomt, maar we vrezen dat dat nog wel jaren kan gaan duren. Hoewel, met het rekenen van Martin Garrix tot één van zijn beste vrienden wordt het misschien wat eerder, maar het blijft natuurlijk onzeker. Gelukkig hebben we tijdens het verblijf van Justin een aantal belangrijke levenslessen opgedaan waar we wel een tijdje mee vooruit kunnen. Thanks Justin!

#1 Gillen verstoort het communicatieproces
Klinkt logisch, maar is het niet. Biebz wilde tijdens zijn concerten graag een intieme en fijne plek creëren waar ruimte was om met elkaar te lachen, maar vergat even dat zijn fans vooral bestaan uit tienermeisjes die hopeloos verliefd op hem zijn. Tja, en dan wordt niet gillen lastig. Hoewel na Justins’ vriendelijke doch dringende verzoek het gillen een stuk minder werd, bleef het een concert met een licht hysterische ondertoon. En dan kun je elkaar niet verstaan. Ontzettend irritant weten we nu en doen we dus nooit meer wanneer we met elkaar proberen te communiceren. Maakt het leven zoveel makkelijker!#2 Ballonnen horen in de lucht
Stom zijn ze, die ballonnen. Stom! Of ja, wanneer ze in de lucht zweven aan een touwtje zijn ze best prima, maar zodra ze voor je voeten belanden zijn die dingen hartstikke irritant. Echt! Nog nooit last gehad van een berg ballonnen op de vloer? Wij ook niet, maar Bieber wist ons gelukkig te vertellen dat het op zijn zachtst gezegd niet oké is. Dachten zijn fans een ode aan de zanger te geven door met ballonnen door de zaal over te slaan, keurt Justin het keihard af. “A terrible idea”, noemde de zanger het dan ook toen de gekleurde bollen op het podium belandden. Tja.#3 Een pruik, plakbaard- en snor zijn geen vermommingsmateriaal
Nee, om onherkenbaar over straat te gaan heb je toch echt meer nodig. Dus voor hen die plannen hadden een bank te overvallen, zich een dagje ziek te melden van school om te gaan shoppen of zich ook te famous voelen om gewoon als zichzelf de straat op te gaan: doe het beter dan onze Canadese vriend. Succes!

#4 Voetbal verbindt de mensheid
Of je nou van het ene of het andere continent komt, arm of rijk bent: het maakt niet uit bij het spelen van een potje voetbal. Kort gezegd is iedereen op het voetbalveld gelijk. Zo dacht Justin Bieber er blijkbaar ook over en dus besloot hij in Amsterdam een aantal kinderen te verrassen door zichzelf te melden op het voetbalveld. Hij was (uiteraard) van harte welkom op een potje mee te spelen en dat bewijst maar weer: voetbal verbindt.