We hebben allemaal de tranen van geluk kunnen zien van Queen B na de ontroerende woorden van Adele bij de Grammy’s vannacht. Maar het leven is niet alleen maar zonneschijn op het moment, want Beyoncé is afgelopen week weer eens beschuldigd van het jatten van teksten, meldt TMZ. Het gaat dit keer om haar nummer ‘Formation’. In deze song zou ze zonder toestemming tekst hebben gebruikt van overleden rapper Anthony Barré aka Messy Mya. De nabestaanden van Messy Mya hebben Beyoncé hierom aangeklaagd en eisen meer dan 20 miljoen dollar (18,7 miljoen euro).  

Rosalie Schraven

Hieronder staat de clip ‘Formation’ van Beyoncé en het filmpje ‘A 27-Piece Huh? van de in 2010 doodgeschoten Messy Mya. De gesproken delen in het nummer lijken precies op de teksten die verwerkt zijn in in ‘Formation’. De aanklagers zeggen dat het gaat om de manier waarop Mya ‘I like that’ zei in een YouTubevideo.

Geen geld

Zoveel geld eisen heeft eigenlijk niet heel vaak succes. Afgelopen zomer is Beyoncé nog aangeklaagd door Matthew Fulks, een filmmaker, die vond dat de trailer van de clip bij het nummer ‘Lemonade’ te veel lijkt op zijn korte film ‘Palinoia’ uit 2014. Hij heeft hierbij zelfs printscreens gemaakt van de momenten die hij gekopieerd vindt uit zijn film. Jammer genoeg voor de filmmaker heeft de rechter uitgesproken dat Matthew Fulks niet gelijk heeft en dus ook geen geld krijgt van Beyoncé.

Succes

Toch komt het wel eens voor dat mensen geld krijgen van artiesten die zij aanklagen. Eén van de laatste grote zaken is die over het nummer ‘Blurred Lines’.  De rechter besloot toen dat het nummer van Pharrell Williams en Robin Thicke wel erg veel lijkt op een nummer van Marvin Gaye. Zij moesten 7,4 miljoen dollar (6,9 miljoen euro) betalen aan de nabestaanden van Marvin Gaye.

Dit is een vergelijkingsfilmpje van de twee nummers.