Adele en Beyonce maken goede kans om volgend jaar een Grammy te winnen. Beide zangeressen zijn genomineerd voor maar liefst drie, en ook nog eens dezelfde, categorieën: nummer van het jaar, album van het het jaar en beste live-performance

“Hello, I’ts me, I’ve been wondering…”. Je raadt het al; Adele is met het nummer Hello” genomineerd voor song of the year. Daarnaast kan ze met haar album “25” in de prijzen vallen. Alsof dat nog niet genoeg kan ze met wederom “Hello” ook nog eens de prijs voor beste live-performance in de wacht slepen. Maar ook “Formation” van Beyoncé kan de verkiezing voor nummer van het jaar winnen, ook is Queen Bee genomineerd voor haar album “Lemonade”. Bovendien kan ze nog beloond worden voor haar live zangskills met het nummer “Hold Up”.

Andere genomineerden in de categorie beste nummer zijn: Rihanna ft. Drake (“Work”), Twenty One Pilots (“Stressed Out”) en Lukas Graham (“7 Years”). Voor het beste album gaat de strijd verder tussen Justin Bieber (“Purpose”), Drake (“Views”) en Sturgill Simpson (“A Sailor’s Guide To Earth”).

Nederlanders
Dit jaar is het Koninklijk Concertgebouworkest genomineerd voor een prijs in de categorie beste orkestrale uitvoering met de uitvoering van Prokofievs Symphony No. 5. Twee jaar terug wisten enkele Nederlanders voor het laatst een Grammy in de wacht te slepen: DJ-Tiësto won er één won voor zijn remix van “All of Me” (John Legend). Ook sleepte het Metropool Orkest een prijs in de wacht voor het album “Sylvia”.