Voetballer Marco Asensio moest woensdagavond het Champions League duel van Real Madrid tegen Apoel Nicosia missen vanwege een opmerkelijke blessure. De halve Nederlander had namelijk last van een geïnfecteerde puist op zijn been!? Hij liep de blessure op tijdens een scheerbeurt.

Ruben de Regt

Trainer Zinedine Zidane kon er wel om lachen. Tijdens een persconferentie bevestigde de Real Madrid-trainer de blessure en zei hij dat Asensio zijn sok niet omhoog kreeg. Een hele vreemde blessure dus die nooit eerder is voorgekomen. Misschien heeft een amateurvoetballer dat excuus een keer gebruikt om niet naar de training te hoeven komen, maar in het profvoetbal is dit nieuw.

Deze aandoening is misschien nieuw, maar er zijn in het verleden wel meerdere vreemde gevallen geweest. TMI zet er een paar op een rijtje.

Rio Ferdinand

De voormalig Engelse verdediger had een dag vrij. Hij ging met zijn voeten op tafel tv-kijken en na een paar uur had hij een peesontsteking. Tv-kijken kan gevaarlijk zijn. Waarschijnlijk doet hij daarom tegenwoordig liever de analyses op tv, dan ernaar moeten kijken vanuit de huiskamer.

Mario Gomez

Frustraties horen bij het voetballen. Iedereen die ooit een wedstrijd heeft gespeeld weet dat. Gomez werd tijdens de behandeling van zijn voetblessures op het veld woedend. Hij sloeg tegen de koffer van de dokter. Hij brak zijn hand en de blessure aan zijn voet bleek mee te vallen. Rustig blijven is soms het beste wat je kan doen.

Philippe Mexes

Oogblessures komen zo nu en dan wel voor in het voetbal. Een van de meest opmerkelijke en vreemde is de blessure van Mexes. De ijdele Fransman bleef te lang onder de zonnebank liggen. Daarbij raakte op een of andere manier zijn oog beschadigd. Ook hij moest een Champions League-duel missen. Zonde, want dan kan je zomaar zo’n pareltje mislopen.

Philippe Mexès

Santiago Canizares

Een WK missen is voor iedere profvoetballer het vervelendste wat er is. Al helemaal als dat door een blessure komt. De voormalige keeper van Spanje had zichzelf daaraan te danken. Hij liet een flesje aftershave op zijn grote teen vallen. Een glasscherf sneed vervolgens een pees door. Canizares miste het WK van 2002. Het voetbalinstict om vallende voorwerpen op te vangen met je voet kan soms tegen je werken.

Ever Banega

Je auto vergeten op de rem te zetten kan iedereen overkomen. Het is alleen niet heel handig. Toen de Argentijn Banega dit tijdens het tanken was vergeten, reed zijn eigen auto tegen hem aan waardoor hij zijn enkel brak. De schade aan zijn auto bleek overigens mee te vallen.

Dat een ongeluk in een klein hoekje zit, blijkt ook voor profvoetballers te gelden. Gelukkig voor Real Madrid zal Asensio niet heel lang uitgeschakeld zijn door zijn vreemde kwaaltje.