De aller-aller-allerbeste televisieprogramma’s van Nederland strijden vanavond om de Gouden Televizierring, de grootste televisieprijs van Nederland. Wordt het Floortje Dessing met haar programma Floortje naar het einde van de wereld, de actieserie Penoza of toch het komische duo Geer en Goor? Gelukkig zijn er naast die hoofdprijs ook nog een aantal andere prijzen uit te reiken en belooft het weer een spektakel te worden. Maar soms gaat het allemaal niet zoals gepland. Een rijtje met onze 5 favoriete momenten van het Televizierring-gala.

5. Jan blijft hangen

Het leek zo cool: als een echte James Bond zou Jan Smit vorig jaar uit het plafond komen zakken en zich bij de dansers voegen. Maar wanneer hij eenmaal moet gaan dansen, komen die verdraaide touwtjes maar niet los! Dan maar een beetje air-dansen en vooral niet laten merken dat het fout gaat. Of heeft iemand in de zaal misschien een schaar?..

4. Koetsjie

Oké, dit is eigenlijk helemaal niet leuk. Chantal Janzen vraagt gewoon beleeft wat voor jurk Barbie draagt en zij geeft gewoon antwoord. Maar toch werkt het op de lachspieren om die Haagse feestbeesten in pak te zien, terwijl ze liever ergens zouden daggeren.

 

 

3. Maxim heeft wel meer te doen

Maxim Hartman is niet de doorsnee media-man, maar houd ervan af en toe lekker te rellen en ongelooflijk cynisch uit de hoek te komen. De genomineerden voor de Zilveren Televizier Ster Man krijgen er dan ook flink van langs als Maxim de prijs uit mag reiken.

2. Chantal vs. Fatima

BURN! Toen oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo in 2008 een nummer zong tijdens het gala, kon presentatrice Chantal Janzen het niet laten er een nogal grove grap over te maken. Haar opmerking ‘wat kan ze hockeyen, die meid’ bleef haar nog achtervolgen in de edities van 2009 en 2011, maar zelf heeft ze al laten weten dat het haar erg spijt. Eind goed, al goed.

 

 

 

1. Dansen voor een stuiver

Ons favoriete moment is geen maffe, grappige of domme actie, maar gewoon een gruwelijk goeie dance-act. In 2012 werd de uitreiking voor de Gouden Stuiver ingeleid door een pittig knap dansje van de finalisten van Junior Dance en Yes-R!