Van welke artiest ken jij ieder nummer uit je hoofd? Of train je net zo hard totdat je beter bent dan jouw sportidool? Allemaal zijn we wel fan van iets of iemand, of dat nou stiekem is of niet. Als jij je niet schaamt voor je fan-zijn, moet je opletten dat je het niet te ver laat komen, sommige fans kunnen het namelijk best bont maken. Hieronder TMI’s top 5 van momenten dat fans te ver gingen.

5.

Je outfit afstellen op wat je idool draagt lijkt voor sommigen al best extreem, maar wat dacht je van je gezicht aanpassen? De Britse Jack Johnson gaf maar liefst 26,000 pond uit aan plastische chirurgie om op David Beckham te lijken. In het interview hieronder vertelt hij dat hij nog minstens 40,000 pond nodig zal hebben voordat zijn plan is gelukt. Geen wonder, want hij lijkt nu vooral op een westerse Kim Jong-Un.

4.

Beyoncé’s fans aanbidden de zangeres. Nee, maar letterlijk. In 2014 richtte Pauline John Andrews ‘The National Church of Bey’ op, waar ze met andere fans het ‘Beyisme’ volgt. Andrews: “We krijgen al veel giften en binnenkort kunnen we een tempel bouwen voor Moeder Bey. We zullen haar uitnodigen om te spreken tot haar kudde, zodra we de deuren openen.” De kerk bestaat nog alleen in Amerika, maar als je in Nederland ook ‘Moeder Bey’ wilt volgen, kun je gewoon een Beybel (de Beyoncé-bijbel) bestellen…

3.

Ah, eBay. Het afvoerputje van het internet en een hemel voor fanatieke fans. Naast ‘normale’ collector’s items (bijvoorbeeld het space-kostuum van Justin Bieber’s Super Bowl reclamespotje) vind je er ook de meest belachelijke en ranzige dingen – waar mensen nog eens duizenden dollars voor over hebben. Een uitgespuugd stukje kauwgom van Britney Spears werd voor $14,000 dollar verkocht, of wat dacht je van een glazen pot met de adem van Brad Pitt en Angelina Jolie? Een onderbroek van Michael Jackson ging voor niet minder dan een miljoen naar een rijke bieder. Kom op, mensen..

2.6502465051_a4469998be

Een stukje huid opofferen om je toewijding als fan te laten zien, het kan subtiel maar ook ronduit idioot. Een man liet 29 tatoeages zetten vanwege zijn obsessie met Miley Cyrus, om er vervolgens weer spijt van te krijgen. Gelukkig spaarde hij z’n gezicht, want je moet er toch niet aan denken om groot ‘DRAKE’ op je voorhoofd te hebben staan?

 

1.

Wanneer je obsessie steeds groter wordt, komt er een punt waarop het helemaal fout gaat. De 22-jarige zangeres Christina Grimmie (bekend van de Amerikaanse versie van The Voice) werd op 10 juni 2016 tijdens een signeersessie doodgeschoten door een doorgedraaide fan, die zich vervolgens zelf ook van het leven beroofde. De dader was volgens de politie “onrealistisch verliefd” op Grimmie, en volgens anderen zou hij alles op alles hebben gezet om ooit met haar te trouwen.